Tech

Banka Evropiane: Inteligjenca artificiale kërcënon pagat, jo vendet e punës

 

Miratimi i shpejtë i inteligjencës artificiale mund të zvogëlojë pagat, jo vendet e punës, veçanërisht për të rinjtë, tregoi hulumtimi i publikuar nga Banka Qendrore Evropiane të martën, raportoi Reuters.

Firmat kanë investuar shumë në inteligjencën artificiale (AI), duke i lënë ekonomistët të përpiqen të kuptojnë ndikimin në tregun e punës dhe të nxitin frikën në publik për të ardhmen e punës së tyre.