Tech

BE-ja paralajmëron Elon Muskun

 

Bashkimi Evropian ka lëshuar një paralajmërim për Elon Muskun që të respektojë ligjet e reja gjithëpërfshirëse për lajmet e rreme dhe propagandën ruse, pasi X – i njohur më parë si Twitter – u zbulua se kishte raportin më të lartë të postimeve me dezinformata nga të gjitha platformat e mëdha të mediave sociale, shkruan The Guardian.

Raporti i dezinformatave nxjerr për herë të parë shkallën e lajmeve të rreme në mediat sociale në të gjithë BE-në, me miliona llogari të rreme që u hoqën nga TikToku dhe LinkedIn.