Tech

Inteligjenca artificiale rrit të ardhurat e prodhuesit të çipave

Marvell Technology Inc (MRVL.O) parashikoi se të ardhurat e saj nga inteligjenca artificiale (AI) do të dyfishoheshin për këtë vit.

Aksionet e Marvell u rritën 17.2% në 57.96 dollarë në tregtimin e zgjatur pasi prodhuesi i çipave tejkaloi gjithashtu objektivat e Wall Street për të ardhurat e tremujorit të parë, një ditë pasi homologu më i madh Nvidia (NVDA.O) njoftoi një objektiv të të ardhurave tremujore më shumë se 50% mbi vlerësimet e tregut, raportoi Reuters. 

"Inteligjenca artificiale gjeneruese po drejton me shpejtësi aplikacione të reja dhe po ndryshon prioritetet e investimeve për klientët", tha drejtori i Marvell, Matt Murphy.

Suksesi i shpejtë i ChatGPT ka nxitur gjigantët e teknologjisë si Alphabet Inc (GOOGL.O) dhe Microsoft Corp (MSFT.O) që të shfrytëzojnë sa më shumë nga AI gjeneruese - i cili mund të përfshihet në biseda të ngjashme me njerëzit dhe të krijojë gjithçka, nga shaka në poezi.

Kjo nga ana tjetër ka rritur kërkesën për çipat që fuqizojnë teknologjinë AI, duke përfituar kompani të tilla si Marvell.

Të ardhurat e Marvellit do të dyfishohen sërish vitin e ardhshëm dhe “do të vazhdojë të rritet shpejt në vitet tjera”, ka thënë Murphy.