Tech

Facebooku dhe Instagrami largojnë postimet ku ofrohen pilula aborti

Foto: AP
 

Facebooku dhe Instagrami kanë filluar t’i heqin postimet ku ofrohen pilula aborti, si pasojë e vendimit të Gjykatës së Lartë, e cila i ka dhënë fund mbrojtjes kushtetuese për abortin.

Postimet e tilla në mediat sociale kishin shënjestër të ndihmonin gratë që jetonin në shtete ku lejohej aborti deri të premten e shkuar, kur “papritur hyri në fuqi” ai që ndalon këtë proces, raportoi Associated Press të martën.