Tech

Facebooku me sqarim: Nuk largohemi nga Evropa

 

Kompania amë e Facebookut, “Meta”, ka njoftuar se nuk është duke kërcënuar me largim nga Evropa dhe se asnjë raportim për këtë çështje s’është i vërtetë.

“Ka pasur raportime në media se ne po ‘kërcënojmë’ me largim nga Evropa për shkak të pasigurisë në mekanizmat e transferimit të të dhënave mes Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kjo s’është e vërtetë. Sikurse të gjitha kompanitë publike, ne jemi të detyruar të hapim materialin që rrezikon investitorët tanë. Javën e shkuar, siç kemi bërë edhe në katër mujorët financiarë paraprakë, ne kemi shpalosur pasigurinë e vazhdueshme se mekanizmat e transferimit të të dhënave SHBA-BE janë kërcënim për mundësitë tona që t’u shërbejmë konsumatorëve në Evropë dhe të operojmë aty”, thuhet në reagim të “Metas”.