Tech

Kush është krijuesi i Bitcoinit, Satoshi Nakamoto? Çfarë dihet deri tash

 

Trembëdhjetë vjet më herët një person ose grup nën emrin Satoshi Nakamoto lansoi një shkrim që përshkruante sistemin e ri softuerik të quajtur bitcoin. Sot, bitcoini ka vlerë gati një trilion dollarë dhe ka shpërthyer si fenomen që, nga përkrahësit e tij, mund të rilidhë të gjithë rrjetin e financave në botë.

Por ka një mister në zemër të kësaj çështjeje. Kush është Satoshi Nakamoto?