Tech

Teleskopi James Webb vendoset plotësisht në hapësirë

Foto ilustrim
 

Teleskopi James Webb do të skanojë kozmosin për rrjedhjen e dritës nga yjet dhe galaktikat e formuara 13.7 miliardë vjet më parë.

Ky teleskop hapësinor ka përfunduar një fazë të ndërlikuar të vendosjes dy-javore, duke shpalosur panelin e tij të madh, ndërsa përgatitet të studiojë çdo fazë të historisë kozmike, raporton Al Jazeera.