Tech

“Instagrami” dhe të rinjtë: Si t’i mbajmë fëmijët të sigurt

 

“Modelet që i krijojnë fëmijët si adoleshentë qëndrojnë me ta për pjesën tjetër të jetës së tyre”, ka thënë Frances Haugeni, ish-nëpunësja e “Facebookut”, gjatë dëshmisë së saj para Senatit të martën. “Fëmijët që ngacmohen në “Instagram”, ngacmimi i ndjek ata në shtëpi. Ai i ndjek në dhomat e tyre të gjumit. Gjëja e fundit që ata shohin para se të shkojnë në shtrat gjatë natës është dikush që është mizor ndaj tyre”, ka theksuar Haugen

Për shumë prindër, zbulimet e kësaj jave të Frances Haugenit që i shpërfaqin studimet e brendshme të “Facebookut” lidhur me dëmet e “Instagramit” për adoleshentët, vetëm sa i kanë shtuar shqetësimet në lidhje me aplikacionin e famshëm.

“Modelet që i krijojnë fëmijët si adoleshentë qëndrojnë me ta për pjesën tjetër të jetës së tyre”, ka thënë Haugeni, ish-nëpunësja e “Facebookut”, gjatë dëshmisë së saj para Senatit të martën.