Tech

Kina i shpall të paligjshme të gjitha transaksionet me kriptomonedha

 

Banka qendrore e Kinës të premten i shpalli të paligjshme të gjitha transaksionet që përfshinin Bitcoin dhe monedha të tjera virtuale, duke rritur një fushatë për të bllokuar përdorimin e parave digjitale jozyrtare.

Bankat kineze ndaluan trajtimin e kriptovalutave më 2013, por qeveria lëshoi ​​një kujtesë këtë vit. Sistemi financiar shtetëror mund të jetë i ekspozuar indirekt ndaj rreziqeve.