Tech

Raketa kineze 21-tonëshe del nga kontrolli, rrezikon të bjerë nga New-Yorku në Madrid

Raketa kineze 21-tonëshe del nga kontrolli, rrezikon të bjerë nga New-Yorku në Madrid
Foto: AP
 

“Spacenews” raporton se një raketë kineze 21-tonëshe ka dalë nga kontrolli dhe pritet të bjerë në Tokë në ditët e ardhshme duke rrezikuar dhe zonat e banuara.

Raketa “Long March 5b” u nis për në orbitë të enjten e kaluar dhe sipas të gjitha llogarive, pas humbjes së kontrollit, do të përplaset në tokë në ditët në vijim.