Tech

Parzmorja e “Iron Manit” që të gjithë mund ta veshim së shpejti

Foto: AP
 

Për ta shpjeguar më thjesht, një ekzoskelet është pajisje e jashtme që e mbështet, mbulon dhe mbron përdoruesin, duke i dhënë nivel më të lartë fuqie dhe durimi. Nganjëherë u referohet edhe si “robotë të veshshëm”. Mund të sigurojnë fuqi nëpërmjet baterive dhe kompjuterëve, duke përfshirë motorët dhe hidraulikët

Imagjinojeni veten të veshur me një parzmore me teknologji të lartë, e cila ju bën shumë të fortë dhe të palodhshëm. Një teknologji e tillë, më saktësisht e quajtur ekzoskelet, tingëllon si rikrijim i serive të filmave me superheronj, “Iron Man”.

Megjithëkëtë, pajisja po përdoret përherë e më shumë në jetën e përditshme kudo në botë. Dhe një prodhues – “SuitX” nga Kalifornia – pret që të bëhet pjesë e botës normale.