Tech

Një kompani zvicerane po teston një robot për të dezinfektuar avionët

Një kompani zvicerane po teston një robot për të dezinfektuar avionët
 

Një robot që vret viruset me dritë ultraviolete është duke u testuar në aeroplanët zviceranë në mënyrë që të rikthejë besimin e pasagjerëve dhe të ringjallë industrinë e aviacionit që po vuan pasojat e pandemisë COVID-19.

Kompania zvicerane "UVeya" aktualisht po kryen prova të tilla të robotit të saj me kompaninë e aeroportit "Dnata" në aeroplanët "Embraer" "Helvetic Airways", një kompani ajrore charter në pronësi të miliarderit zviceran Martin Ebner.