Tech

Google Maps planifikon aplikacionin për zgjedhjen e rrugëve më eko për vozitësit

Google Maps planifikon aplikacionin për zgjedhjen e rrugëve më eko për vozitësit
 

Google Maps do të fillojë t’i drejtojë vozitësit e automjeteve drejtë rrugëve që janë më ekonomike.

Motori i kërkimit tha se do të nxjerrë në pah rrugët që gjenerojnë gjurmë më të ulëta të karbonit duke përdorur kryesisht të dhënat e trafikut dhe pjerrësitë e rrugëve.