Tech

BE-ja propozon rregullat për ndëshkimin e gjigantëve digjitalë

 

Bruksel, 15 dhjetor – Gjoba të mëdha, mbyllje të detyruar, çmontim, BE-ja do të propozojë të martën një arsenal rregullash shkurajuese dhe sanksionesh për ndëshkimin e gjigantëve digjitalë të akuzuar për abuzim pozicioni dominues dhe kontroll të pamjaftueshëm mbi përmbajtjen e shpërndarë në internet.

“Evropa duhet të detyrojë rregullat e veta dhe të marrë fatin e saj në dorë”, paralajmëroi eurokomisioneri për Tregun e Brendshëm, Thierry Breton dhe zëvendëspresidentja për Konkurrencën, Margrethe Vestager, javën e kaluar në një forum të përbashkët.