Tech

Gjigantët e teknologjisë u bashkohen qeverive në luftën kundër dezinformatave për COVID-19

Gjigantët e teknologjisë u bashkohen qeverive në luftën kundër dezinformatave për COVID-19
 

Facebooku, Twitteri dhe Google po punojnë me një grup qeverish, përfshirë Britaninë dhe Kanadanë, për të luftuar dezinformimin dhe teoritë konspirative rreth vaksinimit për COVID-19.

E formuar nga organizata britanike për kontrollin e fakteve “Full Fact”, grupi i ri punues synon të vë standarde në platforma për trajtimin e dezinformatave.