Tech

Bitcoin drejt rekordeve historike, disa parashikojnë çmime marramendëse

 

Çmimi i kriptomonedhës më të famshme në botë, Bitcoin, arriti të mërkurën në 18 mijë dollarë, duke pësuar një rritje të konsiderueshme ditët e fundit. Trendi i rritjes së çmimit lë të kuptohet se shumë shpejt mund të arrihet edhe rekordi historik i monedhës virtuale, që është pak më pak se 20 mijë dollarë. Një tjetër rekord që ka gjasa të arrihet është vlera e monedhave në qarkullim, pasi deri tani shifra ka arritur në 300 miliardë dollarë.

Vlera e Bitcoin thuajse është dyfishuar përgjatë këtj viti, dhe sipas ekspertëve kjo ka ndodhur për disa arsye.