Tech

PE kërkon kontroll strikt për gjigantët Google dhe Facebook

PE kërkon kontroll strikt për gjigantët Google dhe Facebook
 

Bruksel, 21 tetor – Parlamenti Europian votoi për një kontroll më strikt të gjigantëve digjitalë si Google apo Facebook duke nxitur pushtetin ekzekutiv të BE-së për më shumë vendosmëri në projektin e legjislacionit të ri, që pritet në dhjetor, transmeton ATSH raportimet.

Tre tekste bashkuan shumicën e eurodeputetëve për të mbikëqyrur më mirë platformat e mëdha.