Tech

Robotët “dyqanxhinj” të kontrolluar nga njeriu

Robotët “dyqanxhinj” të kontrolluar nga njeriu

Në një cep të qetë të një supermarketi të vogël diku në Tokio, një robot përkushtueshëm shkon drejt vendit të tij të punës. Duke u zgjatur paksa e kap një tjetër shishe të pijeve të aromatizuara që njerëzve u pëlqejnë, e tërheq dhe e vendos në raftin e mësipërm të njësisë së frigoriferëve. Pastaj kap tjetrën. Njerëzit vijnë dhe shkojnë.

Duket sikurse një punëtor mirë i integruar autonom mekanik, por është pjesë e një iluzioni.