Tech

NASA fillon projektin për devijimin e asteroidëve që mund të godasin Tokën

 

Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), nënshkroi të martën një marrëveshje me vlerë 129 milion euro për të ndërtuar një mjet hapësinor si projekt i përbashkët me NASA-n, që do të studiojë se si mund të devijohet një asteroid në fluturim drejt Tokës.

Në qershor 2021, NASA do të nisë një anije hapësire për t’u përplasur me asteroidin Dimorphos dhe për të provuar nëse është e mundur që një objekt kërcënues për Tokën të devijohet e të nxirret në një trajektore më të sigurt.