Tech

A është e dëmshme ta mbushim telefonin gjatë tërë ditës?

A është e dëmshme ta mbushim telefonin gjatë tërë ditës?

Nëse jeni të pasigurt nëse ka mënyrë “të duhur” për ta mbushur telefonin – apo nëse kur e mbushni për kohë të gjatë, apo shumë shpesh ose shumë shpejt mund ta dëmtojë baterinë – nuk jeni të vetmit.

Unë jam një shkrimtar i vjetër në “Wirecutter” dhe kam shkruar rreth telefonave dhe teknologjisë që nga viti 2011. Para kësaj, kam qenë specialist i shitjeve të Iphone-it në “Apple Store”, shkruan KOHA. Edhe pse me gjithë atë përvojë mbi supe, nuk e kam pasur kurrë të qartë nëse të qenët i kujdesshëm rreth kohës që e rimbushja telefonin tim në fakt ia rrit jetëgjatësinë e baterisë mjaftueshëm sa për të bërë një dallim apo nëse është thjesht një debat tjetër në mesin e shumë debateve në botë.