Tech

Facebooku heq tri faqe të supremacistëve të bardhë

Foto: Reuters
 

Facebook ka hequr faqet e bendit heavy metal SoldierSS of Evil, Whitelaw dhe Frangar për shkak shkeljes së politikave kundër nxitjes së urrejtjes të kësaj kjo kompanie.

Ndalimi i këtyre faqeve erdh pas një hulumtimi të Al Jazeeras ku u identifikuan 120 faqe të internetit, më një total prej 800,000 përkrahësve, që shumica ishin bende apo kompani në lidhje direkte me ideologjinë e supremacisë së bardhë, shkruan The Next Web.