Tech

Google fshin automatikisht të dhënat e përdoruesve

 

Google ka ndryshuar disa veçori të saj dhe ka vendosur për fshirjen automatike të të dhënave që mbledh nga përdoruesit e vet. Aktiviteti në ueb dhe aplikacion, përfshirë edhe hyrjet në uebfaqe dhe faqet e shfletuara, do të fshihen brenda një periudhe prej 18 muajsh. Historia në YouTube, përfshirë videot e shikuara, do të fshihen pas 36 muajsh.

Ndryshimet janë aplikuar fillimisht në llogaritë e reja, por edhe përdoruesit më të vjetër do të kenë mundësi të bëjnë ndryshime në pajisjet e tyre.