Tech

IBM lanson “COVID notebooks” me të dhëna të hapura për analiza

 

IBM ka lansuar të enjten “COVID notebooks”, të dhëna me burim të hapur, për t’i ndihmuar shkencëtarëve, zhvilluesve dhe ligjvënësve që të bëjnë analiza dhe parashikime rreth pandemisë së koronavirusit, shkruan TheNextWeb.

Kur krerët e institucioneve qoftë shëndetësorë apo shtetërorë bashkohen për të bërë zgjidhje rreth pandemisë, ata kanë nevojë për të dhëna të përditësuara, të organizuara dhe të qarta. Por përmbledhja e këtyre të dhënave është punë në vetë dhe detyrë mjaft e vështirë, transmeton KOHA.