Tech

Konspiracionet, 5G-ja dhe shëndeti

Konspiracionet, 5G-ja dhe shëndeti
 

Pavarësisht të gjitha premtimeve, e gjithë puna me rrjetin 5G është mbërthyer që nga fillimi nga thashethemet dhe teoritë e konspiracionit – e së fundi, narracioni i përhapur në mediat sociale është se teknologjia e rrjetit pa tela e kabllo i ka dhënë hov pandemisë së koronavirusit.

Nuk i ka dhënë. Ani pse e pabazë, teoria ka fituar kaq shumë dominim saqë platformat e mediave sociale janë detyruar që të ndërmarrin veprime për ta ndalur përhapjen pasi i është vënë flaka një vargu kullash me antenat e rrjeteve të telefonisë celulare, transmeton KOHA shkrimin e CNN.