Tech

Prokuroria jug-koreane lëshon urdhër-arrest për trashëgimtarin e Samsungut për mashtrim

Prokuroria jug-koreane lëshon urdhër-arrest për trashëgimtarin e Samsungut për mashtrim

Prokurorët jug-koreanë kanë lëshuar një urdhër-arrest kundër trashëgimtarit të Samsung Group, Jay Y. Lee, është njoftuar të enjten, në hetimin për shkrirjen kundërthënëse të vitit 2015 dhe mashtrimit të mundshëm në kontabilitet në tentim për të ndihmuar planet e tij, shkruan agjencia Reuters.

Ky është një telash i radhës për Lee-n, i cili, në rast se arrestohet, do të kthehet në burg pak më tepër se dy vjet pasi ishte liruar nga paraburgimi në shkurt të vitit 2018.