Tech

Twitter ashpërson rregullat kundër dezinformimit lidhur me COVID-19

Twitter ashpërson rregullat kundër dezinformimit lidhur me COVID-19

Twitter ka riforcuar rregullat për të luftuar kundër dezinformimit mbi pandeminë, duke zgjeruar llojet e mesazheve sinjalizuese për përdoruesit potencialisht mashtrues ose të diskutueshëm.

Rrjetet sociale rivalizojnë përpjekjet për të kundërshtuar valën e lajmeve të rreme, teorive të komplotit, zërave dhe shërimet e rreme që pushtuan faqet e internetit për disa javë.