Tech

Apple dhe Shtëpia e Bardhë drejt krijimit të aplikacionit Covid-19

Apple dhe Shtëpia e Bardhë drejt krijimit të aplikacionit Covid-19

Gjiganti amerikan i teknologjisë, Apple dhe Shtëpia e Bardhë janë duke bashkëpunuar për të publikuar një aplikacion dhe uebfaqe rreth Covid-19, raporton Reuters.

Aplikacioni, që do të jetë në dispozicion në “app store” si Covid-19, do t’iu parashtrojë pyetje përdoruesve rreth simptomave, lokacionit dhe faktorëve të rrezikshëm dhe pastaj do iu jep udhëzime të duhura për në CDC (Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve), ka bërë të ditur një zëdhënës i Shtëpisë së Bardhë, transmeton KOHA.