Tech

Mbërrijnë SSD-të e reja WD Blue SN550 M.2 NVMe

Mbërrijnë SSD-të e reja WD Blue SN550 M.2 NVMe

Western Digital ka prezantuar linjën WD Blue SN550 të SSD-ve M.2 NVMe. Bëhet fjalë për pasardhësit e linjës WD Blue SN500, ndërsa vijnë me kontrollorë të rinj të cilët përdorin PCI-Express 3.0 x4, raporton TechPowerUp.

Kontrollori është krijuar nga Western Digital dhe SanDisk, dhe është i bazuar në të njëjtën arkitekturë si WD Black SN750, por pa DRAM dhe ka më pak kanale flash. WD implementon flashin 96 shtresor 3D TLC NAND dhe dëshiron që SSD të garojë me modelet e bazuara në QLC NAND siç është Crucial P1.