Tech

Procesori AMD EPYC 7742 funksionalizon koderin e parë në kohë reale 8K HEVC

Procesori AMD EPYC 7742 funksionalizon koderin e parë në kohë reale 8K HEVC

Me procesorin e vet EPYC 7742, AMD e ka thyer rekordin botëror të Cinebench R20, ndërsa tani çipseti 64C/128T e ka realizuar edhe një arritje duke e funksionalizuar koderin e parë në botë 8K HEVC në kohë reale, raporton TweakTown.

Beamr Imaging thekson se ka arritur rezultate rekorde me softuerin e vet të ri, i cili punon falë procesorit AMD EPYC 7742, dhe i cili mund ta mbështetë kodimin e drejtpërdrejtë 8K (me 10-bit, HDR dhe 79fps).