Tech

Google i përcjell përdoruesit përmes ueb faqeve të fshehta

Google i përcjell përdoruesit përmes ueb faqeve të fshehta

Edhe pse produktet e Google janë kryesisht falas për përdoruesit, përdoruesit si kundërvlerë ia japin kompanisë një pjesë të informacioneve të tyre private. Këto të dhëna më pas mund të përdoren për qëllime marketingu dhe reklamimi, kështu që nuk është për t'u habitur që shohim gjithnjë e më shumë reklama shënjestruese, raporton Ubergizmo.

Megjithatë, si duket Google ka shkuar një hap më tej kur bëhet fjalë për gjurmimin e përdoruesve, por këtë herë pa dijeninë e tyre. Sipas një raporti nga Financial Times, browseri Brave e ka akuzuar Google se po i përcjell përdoruesit përmes ueb faqeve të fshehta, përmes të cilave merren informacionet e përdoruesve dhe më pas përdoren për qëllime marketingu.