Tech

Facebooku dhe Twitteri pezullojnë llogaritë kundër protestave në Hong Kong

Facebooku dhe Twitteri pezullojnë llogaritë kundër protestave në Hong Kong

Rrjetet sociale Twitter dhe Facebook kanë pezulluar operacione të shumta informacioni, për të cilët ata besojnë se janë mbështetur nga qeveria kineze dhe kanë origjinë nga Kina në një përpjekje për të sabotuar protestat në Hong Kong, thanë kompanitë.

Twitteri njoftoi se ka pezulluar 936 llogari dhe operacione për të cilat beson se janë veprime të koordinuara që rrjedhin nga autoritetet kineze.