Tech

Artemis, programi i NASA-s për t’u rikthyer në Hënë

Artemis, programi i NASA-s për t’u rikthyer në Hënë

Quhet “Artemis” programi i NASA-s për të rikthyer njeriun në Hënë dhe që ta bëjë këtë brenda vitit 2024 do të mbështetet në një financim prej 1,6 miliardë dollarësh që i shtohet buxhetit prej 21 miliardë të janë mbledhur deri tani.

Emri u publikua nga administratori i NASA-s, Jim Bridenstine, njëkohësisht me postimin në Twitter që presidenti amerikan, Donald Trump tha se administrata e tij kishte rritur buxhetin për NASA-n që të përshpejtojë misionin që dërgon astronautët në Hënë brenda pesë vitesh.