Tech

Counterpoint: Apple dominon në tregun e smartphonëve premium

Counterpoint: Apple dominon në tregun e smartphonëve premium
 

Sipas të dhënave më të reja nga Counterpoint Research, Apple ka shitur më së shumti telefona premium (me një çmim prej 400 dollarësh e më shumë) gjatë vitit 2018. Në listën top 5 e kemi një kompani të re, që është OnePlus dhe e cila është për herë të parë në këtë pozitë. Në përgjithësi, segmenti premium u rrit me 14% në nivel vjetor, pavarësisht faktit se tregu global i smartphonëve shënoi një rënie prej tre për qind, raporton GSMArena.

Prodhuesit kinezë Huawei, Oppo dhe OnePlus e kanë rritur praninë e tyre në treg, ndërsa Apple dhe Samsung e kanë humbur një pjesë të tregut.