Tech

Bota do të humbasë 6 trilionë dollarë nga sulmet kibernetike vitin e ardhshëm

Bota do të humbasë 6 trilionë dollarë nga sulmet kibernetike vitin e ardhshëm
 

Gjatë vitit 2020 kompanitë dhe familjet në mbarë botën mund të pësojnë humbje me vlerë prej 6 trilionë dollarë për shkak të sulmeve kibernetike, deklaroi kreu i Shoqatës turke të Biznesmenëve të Shërbimeve të Turizmit, Kerem Alkin.

Alkin thotë se gjatë vitit 2015 bota humbi 3 trilionë dollarë për shkak të sulmeve kibernetike dhe se këto humbje financiare parashikohet të arrijnë 3.5 trilionë dollarë për vitin e kaluar.