Tech

Zelanda e Re vendos taksa ndaj gjigantëve të teknologjisë

 

Zelanda e Re planifikon ndryshimin e ligjeve të saj për të tatimuar të ardhurat e kompanive shumëkombëshe digjitale, të tilla si Google, Facebook dhe Amazon.

Kryeministrja e Zelandës së Re Jacinda Ardern tha se qeveria ka rënë dakord të lëshojë një dokument për të përmirësuar kuadrin tatimor në vend dhe për të siguruar që kompanitë shumëkombëshe të paguajë një pjesë të drejtë të tatimit, transmeton KosovaPress.