Tech

Facebook-u sot ka përvjetorin e themelimit

 

Më 4 shkurt të vitit 2004, Facebook-u, një rrjet lidhjesh shoqërore në internet, u themelua nga Mark Zuckerberg me 4 shokët e tij të dhomës ndërkohë studentë në Universitetin e Harvardit, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz dhe Chris Hughes.

Emri Facebook vjen nga një tog fjalësh për libër të dhënash udhëzuese lëndësh mësimore me të cilin pajisen studentët në disa universitete amerikane.