Tech

Paralajmërimi i Apple rrëzon tregun evropian të aksioneve

Paralajmërimi i Apple rrëzon tregun evropian të aksioneve

Paralajmërimet e Apple për të ardhurat më të ulëta të pritshme për tremujorin e tetorit-dhjetorit, paralajmërimi i parë në 12 vjetët e fundit, kanë shkaktuar një lëkundje në bursat evropiane, me dëmin më të madh që po bëhet për sektorin e teknologjisë dhe në veçanti për furnizuesit e çipave të Apple.

Aksionet e këtyre kompanive regjistruan rënie drastike këtë mëngjes, pasi Apple priste parashikimet e tij të të ardhurave, duke përmendur shitjet më të dobëta të iPhone dhe ngadalësimin e rritjes ekonomike në Kinë, transmeton KosovaPress.