Tech

MB dhe Mb, cili është dallimi?

 

A dini të bëni dallimin mes megabitit (Mb) dhe megabajtit (MB)? Ndërsa të dy janë të ngjashëm në shqiptim, në të vërtetë janë shumë ndryshe.

Dhe të dy janë po aq të rëndësishëm sepse përcaktojnë shpejtësinë e transmetimit të të dhënave siç është rasti i shpejtësisë së internetit apo madhësinë e pajisjeve për ruajtjen e të dhënave si hard disqet.