Tech

SpaceX e lëshon në hapësirë

 

Raketa e kompanisë, SpaceX, Falcon 9, ka lançuar me sukses sistemin e ri të Forcave Ajrore amerikane për Pozicionim Global (GPS), disa ditë pasi ishte planifikuar të ndodhte një gjë e tillë.

Pajisja e kompanisë SpaceX është nisur në orbitë nga Florida më 23 dhjetor. Çështjet teknike dhe shqetësimet për motin kanë shtyrë lançimin e këtyre pajisjeve, i cili ishte planifikuar të ndodhte më 17 dhjetor.