Sport

Maratonistët më të vjetër të botës

 

Këta vrapues nuk e kanë burimin e rinisë apo ndonjë ilaç magjik. Por ata i kanë shtyrë shkencëtarët që të rivlerësojnë procesin e plakjes e të performancës.

Dhimbja që sjell sporti nuk është asgjë për këta maratonistë, të cilët vlerësohen si mjeshtër, me gjithë moshën e vjetër, shkruan “New York Times”, transmeton “Koha Ditore”. Ata kanë thyer rekorde me shpejtësinë e tyre dhe këtë e kanë arritur falë vendosmërisë dhe pasionit për lëvizjen apo vrapimin.