Sport

Tragjedia e stadiumit shfaq historinë e trazuar të futbollit të Indonezisë

Foto: AP
 

Fitimi i së drejtës për të organizuar Kupën e Botës U-20 të vitit të ardhshëm ishte një moment historik i futbollit të Indonezisë duke rritur shpresat se një turne i suksesshëm do të eliminonte problemet e kahershme që kanë dëmtuar sportin në këtë vend me 277 milionë banorë.

Vdekja e të paktën 125 personave në një ndeshje kampionale midis Arema FC të qytetit Malang të Javas Lindore dhe Persebaya Surabaya, të shtunën, është një kujtesë tragjike se Indonezia është një nga vendet më të rrezikshme ku mund të ndiqet një lojë futbolli.