Sport

Klubet akuzojnë FIFA-n për shkelje ligjore, nuk duan që Botërori të mbahet çdo dy vjet

Foto: AP
 

Klubet evropiane i bashkuan forcat të premten për të qortuar FIFA-n, për përpjekjen e saj që Kampionati Botëror të mbahet çdo dy vjet, duke paralajmëruar për një ndikim shkatërrues në futbollin botëror. Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, ka zemëruar Shoqatën Evropiane të Klubeve (ECA), e cila po akuzon organin drejtues global të futbollit se po shkel detyrimet ligjore me nxitimin për të rishikuar rrënjësisht sportin dhe për të fituar më shumë kontroll. FIFA ka nxitur intervista të brendshme për mediat me lojtarët në pension dhe ish-trajnerët pasi nxiton të marrë mbështetjen nga shoqatat kombëtare për planin për të dyfishuar frekuencën e Kampionatit Botëror të meshkujve nga çdo katër vjet në dy, duke bërë që turneu i femrave të shqyrtohet më vonë. UEFA tashmë ka shprehur shqetësimet e saj në lidhje me sjelljen e FIFA-s, dhe kjo është bërë jehonë nga ECA, e cila përfaqëson 234 klube në Evropë. ECA tha se do të mbështeste një qasje më të ekuilibruar ndaj klubit dhe futbollit ndërkombëtar duke zvogëluar pesë dritaret që mbahen zakonisht në vit që lojtarët të lirohen për ndeshjet e përfaqësueseve për të zvogëluar barrën e futbollistëve. Është mungesa e përfshirjes së dukshme nga FIFA në kalendarin e ri të ndeshjeve ndërkombëtare nga viti 2024 që po shqetëson klubet.

“Prandaj ECA ka ndjekur me shqetësim dhe alarm serioz fillimin e fushatave aktive nga FIFA dhe shumë shtirje”, tha ECA në një njoftim të lëshuar të premten.