Sport

Davide Rebellin, çiklisti elitar që po e sfidon moshën

 

Në moshën 50-vjeçare disa vlerësojnë atë që bënë në jetën e tyre; disa mendojnë për atë që i pret. Ndërsa të tjerët jetojnë plotësisht në të tashmen – dhe Davide Rebellin është një nga ta. I ulur në selinë e ekipit të tij në Padova në verilindje të Italisë - i rrethuar me fanella nga karriera e tij të varura me krenari në mur - ai entuziazmohet për karakteristikat e çiklizmit modern, sekretin e jetëgjatësisë së tij dhe atë që ende e pret.

Çiklizmi ka ndryshuar shumë në dekadat e fundit. Standardi i përgjithshëm është rritur dhe garat fitohen me vështirësi; çiklistët ndjekin regjimet e trajnimit të hekurt dhe tabelat e të ushqyerit; dietologët, psikologët e trajnerët mendorë janë pjesë e lojës; të dhënat mblidhen dhe vlerësohen në kohë reale dhe drejtorët sportivë diktojnë strategji, gjë që lë më pak hapësirë ​​për intuitën e garuesve. Rebellin, i cili mbushi 50 vjet më parë, i di të gjitha. Tani në ekipin solid UCI Professional Work Service-Marchiol-Vega, udhëtimi i tij ka filluar në ekipe nga Kroacia, Kuvajti, Tunizia, Hungaria dhe Kamboxhia. Italiani, i cili ka një të kaluar të famshme në uniformat e ekipeve prestigjioze si GB-MG, Polti, Française des Jeux, Luquigas dhe Gerolsteiner, mund të shikojë prapa me krenari dhe të thotë se të gjitha këto ndryshime në botën e çiklizmit i ka përjetuar në lëkurën e tij.