Sport

Nga jetesa e vështirë tek ëndrra për t’u bërë yll

Një top i shfryrë në qosh të oborrit e shumë mjete pune e rrethojnë Elvir Gashijanin, 14-vjeçarin nga Mitrovica, që vlerësohet talent i madh në futboll.

 

Një top i shfryrë në qosh të oborrit e shumë mjete pune e rrethojnë Elvir Gashijanin, 14-vjeçarin nga Mitrovica, që vlerësohet talent i madh në futboll.

Shtëpia ku jeton Elviri – me një numër të madh anëtarësh të familjes – është jo më larg se 50 metra nga stadiumi “Riza Lushta” në Mitrovicë. Elviri në atë stadium mori hapat e parë si futbollist. Gashijani tregon se nuk kishte pasur mundësi të jetë i rregullt në ushtrime, ndonëse dëshirën thotë se e kishte të madhe. Talentit 14-vjeçar nga Mitrovica vijimin e rregullt ia mohonte jetesa e vështirë në familje, që e përcjell edhe sot. Gashijani qysh si 10-vjeçar detyrohej t’i përvilte mëngët dhe t'i ndihmonte familjes me punë fizike. Këtë e bënte për ta siguruar bukën e gojës. Madje, shkaku i punës të cilën e ka bërë për disa vjet, Gashijani thotë se ishte detyruar ta ndërpresë edhe shkollimin.