Sport

Len Johnson: Boksieri me 93 fitore që nuk arriti të bëhej kurrë kampion britanik

Len Johnson: Boksieri me 93 fitore që nuk arriti të bëhej kurrë kampion britanik

Shumica e boksierëve do të thonë se grushtet nuk dëmtojnë aq shumë sa goditjet që marrin jashtë ringut. Shpesh të detyruar të pranojnë meçet në minutën e fundit, rrallë duke u paguar për atë që iu është premtuar dhe pastaj duke gjetur menaxherin të punojë për kundërshtarin.

Këto janë llojet e pengesave që mund të ushqejnë zemërimin dhe hidhërimin e njohur më së shumti në këtë sport, shkruan BBC. Pra, imagjinoni Len Johnsonin, një boksier në pension i peshave të mesme me më shumë se 100 meçe prapa tij, duke hyrë në barin “Old Abbey Taphouse” të Manchesterit pas një dite të vështirë të vozitjes së autobusit nëpër qytet, në një natë shtatori të vitit 1953.