Sport

Messi studion lëvizjet e portierëve për t’i perfeksionuar gjuajtjet e lira

 

Ylli i Barcelonës, Lionel Messi, e ka dëshmuar veten si një prej lojtarëve më rrezikshëm nga gjuajtjet e lira, pasi ka shënuar 52 gola deri më tash prej këtyre lloj goditjeve. Dhe nuk është e gjitha e rastësishme. Argjentinasi ka zbuluar se po i studion lëvizjet e portierëve kundërshtarë në mënyrë që ta perfeksionojë goditjet e tij.

Gjatë edicionit të shkuar, Messi realizoi gjashtë gola prej 41 tentimeve nga gjuajtjet e lira në La Liga, e këtë edicion ka shënuar katër gola në 12 tentime. Sipas tij, studimi i lëvizjeve të portierëve ka bërë që ai këtë edicion të jetë dukshëm më efikas nga gjuajtjet e lira.