Sport

“Gara në re”, më e vështira e motoçikletave në botë

“Gara në re”, më e vështira e motoçikletave në botë

Është një garë e motoçikletave si asnjë tjetër. Ndonjëherë ka kafshë në rrugë, nganjëherë rrufe në vijën e startit dhe ndonjëherë breshër në finish.

Garuesit kalojnë nëpër një rrugë publike prej 20 kilometrash me 156 kthesa për të arritur në majë të malit, në lartësi mbidetare prej katër mijë metrash, ku edhe është vija e finishit, shkruan CNN, transmeton “Koha Ditore”. Garuesit fillimisht nisin ngrohjen në lartësi mbidetare prej një mijë metrash për të arritur deri te starti që është në lartësi prej 2700 metrash.