SOT

Zerina, vajza që mban qenin deltar ilir

Bardhoshi e Trimoshi janë deltarë ilirë dhe plot fuqi. Kanë karakter të padjallëzuar, të ashpër kur e kërkon nevoja, por jo agresivë.

 

Bardhoshi e Trimoshi janë deltarë ilirë dhe plot fuqi. Kanë karakter të padjallëzuar, të ashpër kur e kërkon nevoja, por jo agresivë.

Si racë autoktone në histori njihet si ruajtës i bagëtive, në veçanti i deleve. Në shikim të parë të lërë përshtypjen e një qeni trupmadh, të fuqishëm, raporton KOHA.