SOT

Mërgimtarët paguajnë bashkëfshatarin që mirëmban Llashticën

 

Llashtica është fshat piktoresk i Komunës së Gjilanit që ka afërsisht 2.300 banorë. Si në shumë fshatra të tjerë nëpër Kosovë shumica e tyre merren me bujqësi e blegtori. Por, diku 40 për qind e llashticasve janë në vende të ndryshme të diasporës, si Zvicra, Gjermania, Shtetet e Bashkuara e Kanadaja. Ka dy vjet që ata kanë themeluar Shoqatën “Llashtica Vendlindja ime” duke dhënë kontribute për ndërtim të shtëpive e mirëmbajtje të fshatit.

Në pastrimin dhe mirëmbajtjen e pjesëve të ndryshme është përfshirë për herë të parë para dy vjetësh Fadil Rexhepi. Kjo tashmë për të është punë me orar të rregullt që mbështetet nga shoqata në diasporë.