Shtojca për Kulturë

“Pietro Marubbi dhe fotografët e Perandorisë Osmane” nëpër viset shqiptare në shekullin 19

Krahas fotografëve më të famshëm të Perandorisë Osmane, janë edhe fotografitë e Pietro Marubbit, disa në bardhë e zi, e të tjera të ngjyrosura përsipër, pamje të qyteteve, shkollave dhe njerëzve me veshje tradicionale
 

“Pietro Marubbi dhe fotografët e Perandorisë Osmane”, titullohet ekspozita e hapur në Muzeun Kombëtar të Fotografisë “Marubi” në Shkodër. Ekspozita në tërësi sjell Shqipërinë e shqiptarët në shekullin 19.

Ministrja e Kulturës e Shqipërisë citohet të ketë thënë se Marubi gjithnjë ishte lidhur me Italinë, vendin e origjinës, por tashmë do të duhet ta lidhet me një hapësirë shumë më të madhe se kaq”.